اینجا محل تبلیغ شماست

چهارمین کنگره جهانی گردشگری سلامت در مشهد برگزار شد

تاریخ ایجاد خبر : سه شنبه 24 دي 1392
چهارمین کنگره جهانی گردشگری سلامت در مشهد برگزار شد

اعطای لوح پلاتینیوم سازمان اعتباربخشی  ACIبه بیمارستان رضوی

چهارمین کنگره بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای اسلامی با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری‌، به میزبانی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی در مشهد برگزارشد، در این کنفرانس دو روزه، مسؤولان گردشگری سلامت و درمان و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و سفرای 20 کشور اسلامی حضور داشتند‌.

 

در مراسم گشایش این کنفرانس، پیام احسان اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی توسط «گری لوییس» (نماینده سازمان ملل در ایران) و پیام دکتر ‌هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط دکتر نیکنام (مشاور وزیر بهداشت) قرائت شد.

بررسی راهکارهای ارتباطات بین کشورهای اسلامی در زمینه گردشگری سلامت و رفع چالش‌ها و مشکلات مربوطه، اهدای گواهینامه اعتبار‌بخشی ACI کشور کانادا به بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، بررسی اعتبار‌بخشی بیمارستان‌ها در کشورهای اسلامی، برقراری تفاهم‌نامه بیمه‌ای مشترک میان کشورهای اسلامی و راه‌اندازی سامانه اطلاع‌رسانی برای دسترسی و برقراری ارتباط بیشتر، از محورهای این همایش بود.

 

سهم درآمدي کشورهای اسلامی از گردشگري سلامت جهان رضایتبخش نیست

دکترمحمدرضا کرباسی، دبیرکنفرانس و مدیرکل اتاق‌های اسلامی ایران در آیین افتتاحیه این کنگره گفت: «اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افتخار دارد طی چند ماه گذشته مسؤولیت برگزاری جلسات شورای سیاستگذاری و اجرایی کنفرانس را با همکاری و حمایت مؤثر بیمارستان رضوی، وزارت بهداشت، سازمان میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و همچنین انجمن خدمات بین‌الملل سلامت ایران برای برگزاری این کنفرانس عهده‌دار بوده است.»

گردشگری سلامت به نوعی از گردشگری گفته می‌شود که برای حفظ‌، بهبود و بازیابی سلامت روانی و بدنی انجام مي‌گيرد. صنعت گردشگری سلامت و پزشکی به‌عنوان یک زیر‌بخش خاص از گردشگری دارای اهمیت بیشتری است از یک سو با توجه به سه برابر بودن گردش مالی گردشگر سلامت، باعث افزایش درآمد کشور پذیرنده می‌شود و از سوی دیگر تبادل دانش فنی و تخصص را تشویق می‌کند.

به گفته کرباسی، درآمدهای جهانی گردشگری سلامت در سال 2004 حدود 40 میلیارد دلار بوده كه به 60میلیارد دلار در سال 2006 افزایش یافته است این رقم در سال 2012 به بيش از 100 میلیارد دلار رسیده که رشدی 66 درصدی را نشان می‌دهد. در این میان، عليرغم سهم 25 درصد کشورهای اسلامی از جمعیت جهان، سهم درآمدي این کشورها از گردشگري سلامت جهان رضایت‌بخش نیست.

تاكنون سه دوره کنفرانس‌های گردشگری سلامت کشورهای اسلامی برای گسترش گردشگری سلامت میان کشورهای اسلامي به‌ترتیب در سال‌های 2010، 2011 و 2012 در بیمارستان رضوی برگزار شده است، با توجه به مصوبات سومین کنفرانس گردشگری سلامت در سال 2012 درباره توسعه همکاری‌های بیمه‌هاي درمانی و تدوین استانداردهای اعتباربخشي بیمارستانی کشورهای اسلامی، دبیرخانه انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی مأموریت یافت با تشكيل كارگروهي در این خصوص تصمیم‌گیری کند. نشست کمیته‌های تخصصی در موضوع بيمه‌هاي درماني و اعتباربخشي بیمارستان‌های جهان اسلام در دستور کار این کنفرانس قرار دارد که نتایج آن طی این کنفرانس در پانل‌های تخصصی به بحث گذاشته شد.

همچنین با توجه به چشم‌انداز آینده جهان اسلام در گسترش گردشگری سلامت میان کشورهای اسلامی، این کنفرانس هدف خود را توسعه ابتکارات عمل اساسی در حوزه گردشگری سلامت‌، گردشگری تندرستی‌، تأمین مالی، سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها در گردشگری سلامت‌، اعتباربخشی گردشگری سلامت و ابتکار عمل‌ها در جهت انتخاب بهترین روش‌ها و تجارب گذشته به‌منظور توسعه گردشگری سلامت معطوف کرده که با همکاری کشورهای شرکت‌کننده در کنفرانس مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

 

همکاری برای ریشهکن کردن بیماریها درگستره کشورهای اسلامی

دکترزالی، رییس سازمان نظام پزشکی کشور، دراین کنگره به نگاه بلند اسلام به کرامت انسانی در بخش‌های متعارف و جنبه انسانی آن در گردشگری سلامت، اشاره کرد و گفت: «درایران‌، ظرفیت‌های متعددی مانند اشتراکات دینی با کشورهای همسایه و الگوی زندگی مورد توجه گردشگران سلامت است و ریشه‌کن کردن بیماری‌ها در گستره کشورهای اسلامی بدون تشریک مساعی امکان‌پذیرنیست.»

به گفته او، در این کنفرانس بحث تبیین راهبردها مطرح است که به یک دیالوگ واحد و به عملیاتی شدن آنچه درسه کنفرانس گذشته به تصویب رسیده بدون فوت وقت، عملیاتی شود و با هدایت هوشمندانه برای حل مشکلاتی که یکسر، آن توریسم و سردیگرآن نظام پزشکی در کنار وزارت بهداشت و درمان است، اقدام کنند. بحث اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی در طراحی سلامت و برنامه‌های بالادستی و تضمین کیفیت پیشتاز شده و در حوزه درمان راه‌اندازی شده است.

 

اعتباربخشی بیمارستانها بر گردشگریدرمانی تأثیر مستقیم دارد

در ادامه لوح پلاتینیوم با حضور رییس کل میراث فرهنگی و گردشگری دکتر نجفی و نمایندگان سازمان ملل به دکتر سعید عبدالحسینی مدیر بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی اهدا شد.

دکتر عبدالحسینی دریافت این نشان را که از معتبرترین ارزشیابی‌های جهان در زمینه خدمات درمانی است، جلوه‌ای از مدیریت توانمند اسلامی، در سایه رهنمودهای رهبری و حمایت‌های تولیت آستان قدس‌رضوی دانست: «سازمان اعتبار‌بخشی کانادا (ACI) در زمینه اعتبار‌بخشی به خدمات بهداشتی و درمانی در سطح جهان فعالیت می‌کند و بیش از 55 سال سابقه در برنامه اعتبار‌بخشی دارد و سازمانی کاملاً غیر‌انتفاعی و غیر‌دولتی است و قدیمی‌ترین سازمانی است که در دنیا در عرصه بین‌المللی فعالیت دارد و مورد تأیید سازمان بین‌المللی استاندارد و خدمات بهداشت و درمانی است.» به گفته مدیر بیمارستان رضوی اعتبار‌بخشی بیمارستان‌ها بر توریسم درمانی تأثیر مستقیم دارد. برای توریست‌ها و کسانی که برای دریافت خدمات پزشکی قصد دارند به کشورهای دیگری سفر کنند، وجود استانداردهای معتبر جهانی که نشانگر کیفیت خدمات یک بیمارستان است بسیار اهمیت دارد و تاکنون تنها دو بیمارستان در دنیا توانسته‌اند در اولین قدم و در نخستین ارزشیابی، سطح پلاتینیوم را دریافت کنند.»

 

ACI چیست و چه ارزشی دارد؟

سازمان اعتبار‌بخشی کانادا (ACI)، در زمینه اعتبار‌بخشی به خدمات بهداشتی و درمانی در سطح جهان فعالیت می‌کند و بیش از 55 سال سابقه در برنامه اعتبار‌بخشی دارد. تنها دو سازمان در دنیا به معنای واقعی استاندارد اعتبار بخشی را رعایت می‌کنند، ACI کانادا و JCI آمریکا.

ACI (اعتبار‌بخشی کانادا) یک سازمان کاملاً غیر‌انتفاعی و غیر‌دولتی است که با هدف ارایه خدمات مشاوره‌ای در بخش درمان در کانادا و جهان فعالیت می‌کند و هیچ ارتباط دولتی ندارد. ACI (اعتبار‌بخشی کانادا) قدیمی‌ترین سازمانی است که در دنیا در عرصه بین‌المللی فعالیت دارد و مورد‌تأیید سازمان بین‌المللی استاندارد و خدمات بهداشت و درمانی است.

 به گفته مدیران بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، آنها به دو دلیل به سراغ سازمان ACI کانادا رفته‌اند. اول اینکه شاخص‌های ACI دایما ویرایش می‌شوند، به‌روز هستند و جنبه‌های مختلفی را در بر‌می‌گیرند و به عبارت دیگر جامع و کامل‌اند. از طرفی، این سازمان به مسایل فرهنگی کشورها و بومی‌سازی شرایط توجه ویژه‌ای دارد و حتی در این زمینه، کشورها را تشویق به بومی‌سازی هم می‌کند. دوم اینکه به دلیل اعمال تحریم‌ها، تعامل و همکاری با سازمان غیر‌دولتی ACI امکان‌پذیر‌تر بود.

اعتباربخشی بیمارستان‌ها بر توریسم درمانی تأثیر مستقیم دارد. برای گردشگران و کسانی که برای دریافت خدمات پزشکی قصد دارند به کشورهای دیگری سفر کنند، وجود استانداردهای معتبر جهانی بسیار اهمیت دارد، زیرا معیاری که می‌تواند نشانگر کیفیت خدمات یک بیمارستان باشد، همین استانداردهای بین‌المللی است. داشتن گواهینامه از سازمان‌های اعتبار‌بخشی بین‌المللی باعث می‌شود تا بیماران به راحتی و با اطمینان به مراکز درمانی مراجعه کنند.

ACI (اعتبار‌بخشی کانادا) در سه سطح طلا، پلاتینیوم و دیاموند، بیمارستان‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. هر سطح شرایط ویژه خودش را دارد و تاپ‌ترین سطح آن دریافت درجه دیاموند است. در این ارزیابی همه مسایل داخلی بیمارستان و تمام مسایلی که به نحوی با بیمارستان مرتبط است بررسی و ارزیابی می شود، از جمله تجهیزات، محیط‌زیست، رعایت حقوق ذی‌نفعان، رعایت حقوق بیمار، رعایت ایمنی بیمار در زمینه‌های دارویی، بهداشتی، پرستاری، پزشکی، تغذیه‌ای و نحوه استفاده و به‌کارگیری منابع انسانی، فیزیکی و منابع مالی.

اکنون در ایران، بیمارستان رضوی دارای درجه پلاتینیوم ACI در تمام بخش‌های تخصصی‌اش است.

در حال حاضر در خاورمیانه یک بیمارستان با درجه دیاموند در عربستان وجود دارد، 6 بیمارستان با درجه پلاتینیوم در کشورهای عربستان، کویت، امارات و 12 بیمارستان با درجه طلا در کشورهای ایران، بحرین، کویت، عربستان و امارات فعالیت می‌کنند.

 

نباید به بحث گردشگری سلامت فقط در قالب مباحث اقتصادی پرداخت

در دومین روز از چهارمین کنگره گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، 14 مقاله ارایه شد که از مهمترین مباحث آنها می‌توان به مقاله دکتر پرم جگواسی مدیر اجرایی انجمن گردشگری سلامت آمریکا، اشاره کرد که به درک شرایط بیماران و تلاش در جهت رفع مسایل بیماران غیر بومی در کشورهای دیگر اختصاص داشت و گفت: «نباید به بحث گردشگری سلامت فقط در قالب مباحث اقتصادی پرداخت. این یک اشتباه بزرگ است و باعث می‌شود بیمار هرگز به آن بیمارستان برنگردد، حوزه گردشگری سلامت از برقراری یک ارتباط زبانی خوب شروع می‌شود و باید تمام سرویس‌های درمانی و خدماتی برای بیمار در یک مکان جمع شود.» و در ادامه به تشکیل یک دپارتمان تخصصی با عنوان IDP اشاره کرد و افزود: «این دپارتمان مخصوص بیماران خارج از کشور است و وظیفه آن ارایه ترکیبی از خدمات برای تأمین نیازهای بیماران غیر‌بومی است و پیشنهاد می‌کند که در اولین قدم برای برپایی این دپارتمان پرونده کاملی از اطلاعات بیماران آماده شود. اطلاعاتی که شامل تمامی نیازهای بیمار باشد و IDP به عنوان نماینده بیماران این نیازها را که شامل اسکان، رفت‌و‌آمد و حتی آموزش‌های پس از درمان است پوشش دهد.»

 

در حاشیه کنگره بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای اسلامی برگزار شد

برپایی نمایشگاه دستاوردهای صنعت توریسم سلامت

همزمان با آغاز چهارمین کنگره بین‌المللی گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی مشهد، نمایشگاهی از فعالیت‌های متولیان توریسم سلامت در کشور برگزار شد.

 در این نمایشگاه دستاوردهای صنعت توریسم سلامت در حاشیه کنگره بین‌المللی گردشگری سلامت با هدف معرفی برخی توانمندی‌های ایران در زمینه گردشگری سلامت، در 22 غرفه متنوع علمی، پژوهشی و خدماتی برگزار شد که 6 غرفه مربوط به استان خراسان رضوی و 16 غرفه به شرکت‌کنندگان سایر استان ها تعلق دارد.

با توجه به اینکه بیشترین آمار توریست درمانی در بیمارستان رضوی از کشورهای عراق، افغانستان، ترکمنستان، بحرین و تاجیکستان است، برپایی این نمایشگاه بستر مناسبی برای برقراری ارتباط بیشتر بین شرکت‌های گردشگری با مدیران بهداشت و درمان این کشورها و کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه است.

 این نمایشگاه، با همکاری معاونت گردشگری کل کشور برپا شده و شهرک‌های سلامت، دانشگاه‌های علوم پزشکی، شرکت‌ها و آژانس‌های هواپیمایی، هتل‌ها و انجمن‌های گردشگری در آن حضور فعال دارند.

غرفه‌های شرکت‌کننده در چهارمین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی را در یک نمایشگاه تخصصی، روابط عمومی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، اداره کل روابط عمومی آستان‌قدس رضوی، شرکت توسعه گردشگران سلامت لیان کاوان، مؤسسه بین‌المللی جهان گردشگری باستان، شرکت شهرک سلامت اصفهان، مجتمع بین‌المللی شهر سلامت، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس، گردشگری مصباح ترابرآذر، شعبه بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی تبریز (ارس)، شرکت خدمات مسافرتی احمد‌زاده و شرکا، شرکت توریستی و جهانگردی العماد، بیمارستان محب مهر (کوثر)، هتل مجلل درویش، شرکت ماموت ساختمان، پژوهشگاه رویان/فناوری بن‌یاخته‌های رویان، مهندسان مشاور منظومه سلامتی ایرانیان، بیمه ایران، هتل هما، معاونت آموزش و پژوهش بیمارستان رضوی تشکیل می‌دهند.

دکتر کامبیز توتونچی، مسؤول کلینیک چکاپ بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی درمعرفی و ارایه خدمات این کلینیک گفت: «کلینیک چک‌آپ که از سال86 دایر شده است، همگام با دیگر مراکز علمی دنیا با بهره‌گیری از پزشکان تخصصی در زمینه‌های مختلف به ارایه خدمات پیشرفته بالینی، تشخیصی و آزمایشگاهی مطابق با استانداردهای بین‌المللی می‌پردازد.»

سطوح چک‌آپ سطح 3/1/2 و سطح جنرال و سطح پایه که در چهار سطح مختلف درحال انجام است را در بر دارد. افرادی که مراجعه می‌کنند براساس سن و سوابق بیماری‌های شخصی و خانوادگی سطح چک‌آپ مورد نیاز بیمار انتخاب و طبق بروشوربرنامه چک‌آپ انجام می‌شود و در نهایت بعد از پایان کار در سطحی که بیمار مورد چک‌آپ قرار می‌گیرد نتایج و داروها و تشخیص‌های لازم برنامه چک‌آپ انجام می‌شود. چک‌آپ بیماران براساس سطح بیمار از 120 هزار تومان تا یک میلیون تومان هزینه درمانی دارد. چک‌آپ از مواردی است که بیمه آن‌را تقبل نمی‌کند و آزاد محسوب می‌شود.

مراجعان این کلینیک به‌خاطر اینکه هزینه‌های درمان از دیگر کشورهای اروپایی بیشتر است از کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، عربستان، عراق، افغانستان و ایرانیان مقیم کانادا و هلند هستند.

همچنین محمود اثنی‌عشری مسؤول کلینیک چشم بیمارستان رضوی، در معرفی خدمات کلینیک چشم بیمارستان رضوی گفت: «این کلینیک در سال 85 فعالیت خود را آغاز کرده که به مرور زمان سعی شده در فرایندهای درمانی پیشرفت‌هایی داشته باشد، از نظر بهره‌مندی دستگاه‌ها از نظر استفاده افراد متخصص و از نظر تکنیک‌های روز دنیا، علاوه بر فعالیت‌های درمانی، در برگزاری کنفرانس‌ها و ژورنال‌های علمی انجام شده که با این فعالیت‌ها، نه تنها نسبت به متخصصان استان و کشور، در سطح بالایی قرار دارد. درحوزه درمانی، کلینیک اپتومتری که همه معاینات و تست‌های بینایی‌سنجی را انجام می‌دهد و کلینیک تخصصی چشم‌پزشکی جهت بررسی بیماری‌های چشم و اختلالات چشمی بررسی می‌شود. چهار کلینیک فوق‌تخصصی در زمینه کلینیک فوق‌تخصصی قرنیه و سگمان قدامی، شبکیه و سگمان خلفی، گلوکوم و آب سیاه، استرابیسم یا انحراف چشم، جراحی پلاستیک چشم در این زمینه فعالیت می‌کند. فعالیت‌های پاراکلینیکی انواع تست‌های تشخیص در تصویربرداری با جدیدترین تکنولوژی روزدنیا انجام می‌دهیم.

آنژیوگرافی چشم با روش دیجیتال، توموگرافی شبکیه و کانفوکال میکروسکوپی قرنیه، تصویربرداری دیجیتال از چشم، اولتراسوند بیومیروسکوپوپی، اکوگرافی چشم، پاکیمتری، توپوگرافی، پریمتری، اسپکولارمیکروسکوپی، لیزریاگ، لیزرشبکیه، تونومترغیرتماسی، فتواسلیت لمپ و...انجام می‌شود.

باتوجه به سرویس‌های درمانی که در بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی انجام می‌شود، تفاوت هزینه‌ها نسبت به کشورهای دیگر، دارد خصوصاً جذابیت‌های زیادی در عمل جراحی آب مروارید و لیزیک مراجعین زیادی از کشورهای حوزه خلیج فارس و دیگر کشورها رو به افزایش است و با توجه به ارتقاء فرایندها از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری درسال، شاهد مراجعات هستیم.

همچنین بخش چشم بیمارستان رضوی در طول سال‌های اخیر تأثیر قابل توجهی در ارتقاء چشم‌پزشکی استان داشته و بیش از20 کنفرانس علمی و جلسات ژورنال کتاب بالغ بر15 جلسه داشته است. از امکانات و تجهیزات بهترین و جدیدترین تکنولوژی روز دنیا را در کنار سرویس درمانی بتوانیم در کنار تخصصی افراد و نیروی انسانی برای حوزه‌های درمانی فراهم کنیم.»

 

آذربایجان شرقی؛ از پیشگامان گردشگری سلامت

دکتر فرزاد حاجی‌زاده معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کارشناس مسؤول گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گفت: «استان آذربایجان شرقی یکی از استانی است که ساماندهی گردشگری سلامت را ایجاد کرده و الگویی برای دیگر استان‌ها ارایه داده است. ساماندهی گردشگری سلامت در سال 90 به ابتکار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ابلاغ استانداری و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مصوب و شرکت‌های دارای مجوز، ایجاد و در سطح استان، 19 شرکت تاکنون موفق به شرکت و دریافت موافقت‌نامه اصولی دفتر خدمات و گردشگری سلامت شده‌اند. تصمیمات جلسه به امضاء رییس دانشگاه علوم پزشکی رسیده و به شکل بخشنامه به همه بیمارستان‌های دانشگاهی، خصوصی و نظامی، خیریه ابلاغ شده که پذیرش گردشگران سلامت را منحصراً از طریق شرکت‌های طرف قرارداد انجام دهند.»

به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تعرفه خدمات تشخیص و درمانی اتباع خارجی در مراکز درمانی در اسفند 91 مصوب شد و به تأیید هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی و کارگروه گردشگری سلامت که در رأس آن معاون سیاسی و امنیتی استانداری است رسید و از این طریق تعرفه خدمات بیماران خارجی در مراکز خصوصی در آبان ماه تصویب شد تا نظارت انجام شود و اگرشکایتی از اتباع خارجی به دانشگاه علوم پزشکی رسید، معیاری برای رسیدگی و تعزیرات دولتی وجود داشته باشد. در همین راستا در پایانه مرز جلفا با جمهوری آذربایجان و نخجوان، مکانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت که گردشگران سلامت از این مرکز که پزشک در آن مستقراست برای اسکان و درمان از مرز توسط شرکت‌ها به بیمارستان بدرقه می‌شوند.

در سال 1390، 2058 نفر اتباع خارجی در بیمارستان‌های این استان بستری شدند که در سال 91 این تعداد به 7600 نفر رسیده است. طبق برآوردهای سال 91، حدود 550 نفر از مرز جلفا به عنوان گردشگر سلامت وارد استان آذربایجان‌شرقی شدند که حداقل 160 بیمار بستری موقت شدند و نیز در همین راستا، بیمارستان بین‌المللی تبریز تا پایان سال افتتاح می‌شود.

بیمارستان‌های آذربایجان شرقی، بیمارستان‌های قطب شمال غرب کشور هستند که با کیفیت متفاوت به ارایه خدمات می‌پردازند. 13 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی فعال هستند و بیمارستان‌های خصوصی و مراکز جراحی محدود و 10 کلینیک درمانی استان و بیمارستان فوق‌تخصصی شهید محلاتی تبریز به ارایه خدمات درمانی گردشگران سلامت می‌پردازند.

 

تأسیس مرکزتخصصی جذب بیماران نابارور خارجی در راستای توسعه گردشگری سلامت

مؤسسه درمان نازایی رویان در سلول درمانی، بیماری‌های مختلف، درمان و ذخیره‌سازی خون بند ناف، در زمینه درمان ناباروری همه خدمات مربوط به درمان را انجام می‌دهد و تنها محدودیتی که دربخش بیماران خارجی وجود دارد، این‌ است که برای درمان ناباروی بیماران خارجی، نمی‌توان از تخمک و جنین اهدایی ایرانی طبق قوانین استفاده کرد.

دکترمرتضی ضرابی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشگاه رویان درباره درمان بیماران خارجی می‌گوید: «روش‌های دیگر درمان مانند باروری خارج رحمی و لقاح خارجی برای بیماران گردشگر در پژوهشگاه رویان انجام می‌شود.» به گفته او هزینه درمان نازایی در کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر، پایین است و میزان موفقیت همان کشورهای اروپایی را دارد: «همین موضوع زمینه خوبی را ایجاد کند که حداقل با توجه به اشتراکات فرهنگی با کشورهای همجوار توریسم سلامت جذب کنیم، در 5 سال گذشته، 1500 بیمار نازایی جذب شدند و بیشترین میزان نزدیک به 50 درصد در مدت 2 سال گذشته انجام گرفته است.» با توجه به نرخ ارز، هزینه‌های درمان، برای بیماران خارجی مقرون به صرفه است و همه هزینه‌ها برای مراحل درمانی نزدیک به 5000 دلار است در حالی که در کشورهای همجوار این کار بیش از 15,000 دلار هزینه دارد. ضرابی می‌گوید: «در حال حاضر راه‌اندازی مرکز تخصصی جذب بیماران نابارور خارجی هستیم تا از ابتدا توجیه و هماهنگی بیمار نابارور و جذب توریسم توسط این مرکز انجام شود تا دست دلالان درجذب گردشگر سلامت کوتاه شود.»

همچنین خدمات ذخیره‌‌سازی خون بند ناف توسط سلول‌های بنیادی دراین مرکز انجام می‌شود یکی از برنامه‌های گردشگری سلامت پژوهشگاه رویان است. در سال گذشته اولین دفتر خون بند ناف در استان اربیل عراق ایجاد شده که نمونه‌های خون بند ناف خانواده‌ها در این مرکز نگهداری می‌شود که ارزآوری خوبی برای کشور دارد: «تاکنون در کشور عراق، 12 نمونه خون بند ناف، ذخیره‌سازی داشتیم که پیش‌بینی می‌شود که تا چند ماهه آینده یک شعبه در یکی دیگر از کشورهای همجوار افتتاح کنیم.»

333

شماره مجله : 32
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل