اینجا محل تبلیغ شماست

دو برادر کرمانشاهی طراحی کردند: عینکی برای کم‌بینایان و شاغلان پزشکی هسته‌ای

تاریخ ایجاد خبر : پنجشنبه 17 مهر 1393
دو برادر کرمانشاهی طراحی کردند: عینکی برای کم‌بینایان و شاغلان پزشکی هسته‌ای

محسن عزیزی و برادرش جعفر هر دو زاده و اهل کرمانشاه، عینکی را طراحی کرده‌اند که به کم‌بینایان، امکان دید بهتر در شب می‌دهد. «هنگامی که شب‌ها برای مطالعه بیدار می‌ماندم و با روشن کردن لامپ باعث ناراحتی خواب اطرافیان می‌شدم این ایده به‌صورت یک آرزو در من ایجاد شد که کاش بتوان سیستمی ارزان‌قیمت ایجاد کرد که چشم من قادر به مطالعه با دیدی روشن در تاریکی باشد در حالی‌که تاریکی برای استراحت اطرافیان حفظ شود.»

آنها پیش از این با مطالعه مقالاتی درباره سرطان‌زا بودن و آسیب دیدن چشم‌ها در رادیولوژی‌های پزشکی، به فکر ساخت نوعی محافظ چشم در برابر تشعشعات رادیواکتیو افتاده بودند که بتواند دید طبیعی و زنده به فرد را بدهد. از سوی دیگر در آزمایشگاه نیز با مواد و جاندارانی سروکار داشتند که در صورت وجود نور تغییرات شیمیایی و رفتاری آنها مانع از آزمایشات دقیق‌شان می‌شد و این فکر که چگونه می‌توان بدون وجود نور در مورد این مواد و جانداران آزمایش نمود همواره ذهنشان را مشغول کرد.

 

امکان تماشای خورشید در طول روز

به ادعای این دو مخترع کرمانشاهی، عینک دید بهتر برای کم‌بینایان در شب، برای انجام مطالعات در تاریکی بر روی مواد و جانداران حساس به نور کاربرد دارد و درباره قدرت محافظتی این عینک می‌گویند که شما بدون خطر آسیب به چشم‌هایتان می‌توانید خورشید را در طول روز تماشا کنید: «هدف این بود که عینکی سبک و ارزان‌قیمت با قابلیت تنظیم روشنایی ارایه دهیم که توانایی دید روشن و سالم را در تاریکی مطلق تا نورهایی با شدت تابش بالا و حتی اشعه‌هایی مانند اشعه ایکس را به شخص بدهد. برای افراد کم بینا و سالمند دیدی با روشنایی قابل تنظیم از محیط، به شخص می‌دهیم و حتی تصویری واضح از محیط با بزرگ‌نمایی و افزایش وضوح چند برابری تصویر‌، برای دید تار این اشخاص ایجاد خواهد شد.»

این عینک از نظر ساختار و عملکرد با دوربین‌های دید در شب تفاوت دارد. در دوربین‌های دید در شب که سنگین وزن و گرانقیمت هستند کل تصویر به رنگ غیر‌طبیعی سبز دیده می‌شود در حالیکه به گفته برادران عزیزی عینک ساخت آنها در تاریکی مطلق دیدی سیاه و سفید و در نور بسیار ضعیف، دیدی رنگی به شخص می‌دهد و ارزان و سبک است: «این عینک نسبت به دوربین‌های دید در شب این توانایی را دارد که اگر در تاریکی، نوری پرقدرت مانند فلش دوربین‌های عکاسی به چشم بتابد، بلافاصله نور اضافی را [بدون آن‌که آسیبی به چشم فرد برسد] فیلتر کند و به‌طور پیوسته با توجه به تغییر نور محیط از تاریکی مطلق تا نورهای پرقدرت و اشعه‌های فرکانس بالا می‌تواند دیدی سالم با روشنایی مناسب چشم، برای فرد ایجاد کند.» 

هم‌اکنون این اختراع علاوه بر ثبت در اداره اختراعات کشور، تأییدیه‌ی دانشگاه علوم پزشکی را نیز دریافت کرده است و آنها می‌خواهند نمونه‌ای پیشرفته از آن برای اداره کل تجهیزات پزشکی و دریافت تأییدیه این اداره کل بفرستند. آنها پیش‌بینی می‌کنند با توجه به طیف وسیع کاربرد و ساخته شدن در مدل‌های مختلف برای ارزان تمام شدن قیمت نهایی برای استفاده‌های مختلف، این محصول پس از تولید با استقبال بسیاری از پژوهشگران و استادان‌، دانشجویان، پزشکان و پرستاران، افراد پیر و کم‌بینا و دیگر افراد روبه‌رو شود. این اختراع هنوز به مرحله تولید صنعتی نرسیده است.

هر عینک حدود 400هزار تومان

هم‌اکنون برخی از قطعات ساخت این عینک از خارج کشور وارد می‌شود و برادران عزیزی می‌گویند قصد دارند همین قطعات را نیز در صورت حمایت در داخل کشور تولید کنند: «ما قصد داریم این عینک را در مدل‌های مختلف با قابلیت‌های تخصصی برای افراد مختلف تهیه و وارد بازار کنیم. می‌توان مدلی از آن با امکانات متوسط را با توجه به قیمت کنونی در حدود 400هزار تومان تولید کرد و بسته به مدل‌هایی با امکانات پیشرفته‌تر قطعاً قیمت آن افزایش خواهد یافت اما قصد ما این است با افزایش انواع مدل‌ها، سعی در به صرفه بودن قیمت آن نماییم.»

شماره مجله : 40
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل